WIE, WAT, WAAR, WANNEER...

Bij Het Bierkwartier staan we voor kennis, service en passie. Dit zie je dus in al onze producten terug. 
Wat je zoal van ons kan verwachten? En wie zijn de gezichten achter Het Bierkwartier? Dat lees je hier.

Speciaalzaak

In onze winkel aan de Nieuwstad 73 in Doetinchem kan je vanaf 1 juli 2024 terecht voor al je favoriete bieren, vragen over bier, bierpakketten en meer. Met een assortiment van 500 verschillende bieren hebben we voor ieder wat wils. Op zoek naar alcoholvrij, biologisch of glutenvrij bier? Kom eens langs, ook voor jou hebben we voldoende keuze!

Proeflokaal

In ons proeflokaal boven de winkel kom je in een unieke bierwereld terecht. In deze ruimte nemen we je mee op avontuur langs het brouwproces, de ambacht achter het maken van bier en de verschillende smaken die dit mooie product kan hebben. Kijk bij proeverijen voor alle informatie en de agenda met open proeverijen, of vraag ons om meer informatie in de winkel.

Speciale wensen

Op zoek naar een bijzonder cadeau, een speciaal bier om jouw assortiment in een (horeca)zaak aan te vullen, of een unieke aanvulling op jouw bruiloft of feest? Wij staan met onze kennis en expertise voor je klaar! Neem contact met ons op,  dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Even voorstellen: Dafne & Wessel

Wij zijn de gezichten achter Het Bierkwartier. Wat leuk dat we ons even aan je mogen voorstellen. Boek je je proeverij of training bij ons, dan krijg je (één van) ons over de vloer. Beide met jaren horeca ervaring, veel kennis en vooral gigantisch veel passie over het mooiste product: bier!

Alles over Wessel

In de beginjaren van zijn horeca-carrière was Wessel te vinden als barman in de kroeg. Daar is dan ook de eerste interesse voor (speciaal)bier aangewakkerd. Na een aantal jaren heeft hij de stap gezet naar een grand café in Doetinchem; Grand café Hendrixen. Een prachtige locatie, bekend bij vele Achterhoekse bierliefhebbers, met in die tijd ruim 90 bieren in het assortiment. Vanuit die ervaring is hij begonnen met de opleiding tot biersommelier. Met veel succes heeft hij deze opleiding in het voorjaar van 2023 afgerond bij de Kiesbye Akademie in Oostenrijk, waarna hij zichzelf officieel internationaal erkend biersommelier mag noemen. Nu is de tijd aangebroken om deze kennis met de rest van de wereld te delen, om iedereen te kunnen tonen wat een prachtig en veelzijdig product bier eigenlijk is. Ga mee in zijn enthousiasme, en leer alle fijne kneepjes over het vak uit eerste hand!

Favoriete bier: Orval – liefst een aantal jaar gerijpt

Alles over Dafne

Tijdens de studie Hogere Hotelschool aan Stenden Hogeschool in Leeuwarden leerde ze Wessel kennen bij een baan in het buitenland. Al snel sloeg de vonk over en begon het grote avontuur. Beide werkzaam in de horeca met een grote passie voor dit vak was er al snel een duidelijke connectie. Tijdens de studie was zij vooral gericht op de wijnen en deed zij wekelijks proeverijen en jaarlijks een wijnreis naar Frankrijk. Echter wist Wessel de interesse in bier verder aan te wakkeren, waardoor ook Dafne zich hier verder in heeft verdiept. Zeker de bieren met een vernieuwende smaak, bijzonder verhaal of verrassende bier-spijs-combinatie vallen goed in de smaak. Deze beleving en dit verhaal overbrengen op de gasten of luisteraars, dat is wat zij het allermooiste vindt. Na een aantal jaren horeca ervaring, waaronder bij Restaurant De Zaak in Doetinchem, is het nu tijd voor een volgende stap en gaat ze vol enthousiasme de rest van de wereld bekend maken met de brede wereld der bieren!

Favoriete bier: Chimay 150 (groen)

We maken graag persoonlijk kennis!
Dafne & Wessel

Missie

Met enthousiasme en beleving de waardering van bier naar het volgende niveau tillen.

Visie

De kwalitatieve kennis over bier verbreden en verdiepen, en de ambacht achter het product laten zien.