BIERPROEVERIJEN

Een bierproeverij vol weetjes, humor en gezelligheid; dat is waar wij voor staan! Wij rijden vanuit Doetinchem de hele Achterhoek e.o. door om op jouw locatie een onvergetelijke avond te verzorgen. Hier vind je alle informatie over onze bierproeverijen.

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Onze bierproeverijen zijn voor iedereen; de beginner, de kenner, de wijn liefhebber en de verstokte pils drinker. Kijk eens naar onze verschillende proeverijen, welke spreekt jou aan? Hier lees je alvast waar we in al onze proeverijen voor staan. Scrol door voor de verschillende soorten bierproeverijen die we op jouw locatie kunnen komen verzorgen! 

Bier is niet alleen een drank, het is een beleving! Wij zorgen dat jij dit na onze proeverij ook denkt, door het beleven van de ingrediënten, de geur en de smaak. Wij zetten altijd een stap meer om jouw verwachtingen te overtreffen!
Wil je een impressie krijgen van onze proeverijen? Neem eens een kijkje op onze Facebook of Instagram.

Bier is zoveel méér dan jouw favoriete pilsje of een tapje in jouw kroeg. Het is een natuurproduct, waar met veel ambachtelijke arbeid een mooi eindproduct van komt. Bier wordt al sinds jaar en dag gedronken, en wij laten je graag zien hoe deze geschiedenis invloed heeft op ons bier van nu.

Bier is een prachtig product, en dat verdient onze volle aandacht. Wij nemen daarom ook de tijd om jullie mee te nemen op reis en daarin alles te laten zien wat ons verwondert aan bier. Niet snel doordrinken dus, maar echt proeven wat er voor je staat. Dat is waar wij voor staan.

Zoveel soorten, zoveel smaken. Houd jij alles nog uit elkaar? Wij laten je kennismaken met de geuren en smaken van verschillende biersoorten. Daarnaast verrassen we je ook graag met een bijpassend hapje tijdens onze bierproeverijen. Nog helemaal geen ervaring met bier? Geen probleem, we nemen je bij de hand! Untapped al helemaal uitgespeeld? Daag ons uit, vinden we tof! 

Onze proeverijen kunnen op vele momenten. Denk daarbij aan een vrijgezellenfeest, vriendenuitje of familiedag. Maar ook jouw zakelijke bijeenkomst kunnen wij verrijken met een proeverij. Denk hierbij aan een teamuitje of een afsluiting na een lange dag vergaderen. Wij passen ons graag aan naar jullie wensen, dus laat ons weten wat je zoekt!

Wij komen op locaties binnen een straal van 25 kilometer rondom Doetinchem. Dus op zoek naar zo’n mooie proeverij in de Achterhoek, de Liemers of regio Arnhem / Zutphen? Boek een van onze proeverijen! Zit je buiten deze straal? Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden, vaak kunnen we voor een meerprijs gewoon jouw kant opkomen. 

Bierproeverij Het Bierkwartier

Onze verschillende bierproeverijen

Basis prijs: € 31,50 p.p.
Duur: 2,5 – 3 uur
Niveau: beginner – kenner
Inhoud: 6 proefglazen bier met 4 bijpassende hapjes

In deze proeverij nemen we je in 10 kwartieren mee langs alle basisprincipes van bier. We kijken naar de geschiedenis, het brouwproces en de ingrediënten die belangrijk zijn om bier te vormen. We gaan ruiken, proeven en beleven. Na deze proeverij kun jij in de kroeg met leuke bierfeitjes strooien en indruk maken! We proeven allemaal bieren afkomstig uit Nederland, met een knipoog naar de klassieke bierstijlen.

Boek nu

Basis prijs: € 31,50 p.p.
Duur: 2 – 2,5 uur
Niveau: beginner – kenner
Inhoud: 6 proefglazen bier met bij ieder bier een bijpassende ambachtelijke bonbon van 
Dongelmans Chocolaterie

Deze proeverij is speciaal voor alle zoetekauwen, en zij die denken alles in bierland al gezien te hebben. Think again; bier met bonbons is een prachtige verrassende combinatie! Door deze twee ambachtelijke producten te combineren komen nieuwe smaaksensaties naar boven. Ook degene die niet echt een bierliefhebber is zal door deze proeverij gevuld met chocolade verrast worden. Een echte allemansvriend dus.

Boek nu

Basis prijs: € 32,50 p.p.
Duur: 2,5 uur
Niveau: beginner – kenner
Inhoud: 6 proefglazen bier met 4 bijpassende hapjes

Allemaal bieren proeven die passen bij het moment? Dan moet je deze bierproeverij hebben! In de winter staan alle zware jongens op het programma, in de zomer fris fruitige bieren en in de herfst zetten we de bok op tafel. Laat je verrassen door een verfrissende ‘Schnee weizen’, een smaakvolle ‘Imperial saison’ of een gebakje in biervorm met de ‘Pastry bock’. 

Boek nu

Basis prijs: € 31,50 p.p.
Duur: 2 – 2,5 uur
Niveau: beginner en verhalen zoeker
Inhoud: 6 proefglazen bier met 4 bijpassende hapjes

Zoek jij een avond vol mooie verhalen, geschiedenis en traditie? Dan zit je met onze trappistenproeverij op het juiste spoor. Klassieker dan dit gaat het qua regels en namen niet worden, maar ook in dit genre hebben we een aantal verrassende pareltjes gevonden. Maak je op voor een avond vol klassiek Belgische bieren met een twist. Alvast een hint; niet alle bieren komen uit België

Boek nu

Jouw avond verder aankleding met een bijzondere beleving, de bierproeverij nog net wat langer laten duren, of een bierproeverij na afloop mee naar huis? Het kan allemaal! Wij bieden de volgende uitbreidingen aan, maar denken ook mee met andere wensen:
*Enkel te boeken als aanvulling bij een proeverij

Bier stachelen – je bier verhitten met een hete ijzeren poke, waardoor er een karamellige schuimlaag ontstaat: € 7,50 p.p.
Extra bier – de avond een beetje verlengen met een extra proefglas met een bijzonder bier: € 5,00 p.p.
Extra hapje – net wat uitgebreider uitpakken met de bier-spijs combinaties: € 5,00 p.p.
Bierpakket na afloop – thuis nog eens na kunnen genieten van de proeverij. Zie meer info, prijs op aanvraag.

Boek nu

Op zoek naar een hele specifieke bierproeverij? Wij helpen je graag om je wensen te verwerkelijken! Denk hierbij aan een proeverij met alleen maar wild vergiste bieren, enkel IPA’s, met een bepaald thema, of binnen een kort tijdbestek. 

Met onze kennis en ervaring kunnen we ook voor jou een bierproeverij op maat maken, we gaan samen met jou aan de slag.

Neem contact met ons op

Nog vragen? Vind je antwoord hier!

Hiervoor hebben wij verschillende opties. Uiteraard kunnen we in samenspraak een speciaal bier toevoegen, een extra hapje bereiden om bier-spijs combinaties verder te verkennen, of een speciale bierbereiding doen tijdens de proeverij. Wat dacht je bijvoorbeeld van Stachelen? Bij deze oud-Duitse traditie wordt het bier verwarmd met een hete pook, waardoor er een karamelachtig schuim ontstaat. Zo’n beleving vergeet je niet weer! Zie voor de mogelijkheden ook de offerte aanvraag.

Uiteraard! Bier is een zeer divers product wat ook nog eens vol in ontwikkeling is, waarbij de ontwikkeling van alcoholvrije bieren echt in een sneltrein zit. Wij blijven deze ontwikkelingen op de voet volgen, en gebruiken alle interessante nieuwe alcoholvrije bieren om ook jou mee te kunnen laten genieten van de proeverij. Geef bij het opvragen van de proeverij aan hoeveel personen er alcoholvrij willen meedoen, wij zorgen dat we een mooie en verrassende selectie aan 0.0 bieren voor je meenemen.

Best veel! We zijn er zelf meermaals tegenaan gelopen dat je met kleine groepen altijd net buiten de boot valt, dus dat willen we bij Het Bierkwartier graag voorkomen. Stuur ons dus vooral een bericht via onderstaande link, en dan kijken we mee naar de mogelijkheden. Wist je al dat we ook open proeverijen organiseren? Je kan je dan ook individueel aanmelden!

Ja, absoluut! Er staat een mooie proeverij met lente en zomerbieren op de planning op 31 mei 2024 bij Streeckgenoot in Doetinchem. Je kunt je aanmelden op deze pagina. De kosten zijn  32,50 p.p.

Absoluut! Wij vinden het juist enorm leuk om ook de kenners onder ons nog te kunnen verrassen. Zoals we zelf zeggen: je bent nooit uitgeleerd. Daarnaast zijn onze proeverijen ook vooral heel erg leuk om te volgen, dus ook als de informatie al bekend is denken wij dat je alsnog een hele leuke tijd zult hebben. Geef bij je aanvraag even het niveau van de groep door, dan nemen we dat mee in de voorbereidingen.

Heel graag! We willen graag ook open proeverijen gaan organiseren, waar individuen zich kunnen aanmelden, ofwel met een klein clubje (<10 personen). Wil jij dit aanbieden op jouw locatie, maar heb je zelf de tijd, kennis of zin niet om dit op te zetten? Laat dat dan aan ons over! Stuur een berichtje, dan komen we graag in contact over de mogelijkheden.

Dan gaan wij graag aan de slag om ook jouw vraag te beantwoorden! Stuur ons een bericht, we komen dan zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord.